BYD vant iF Design Award

BYD har vunnet den prestisjetunge prisen iF Design Award for deres smakfulle interiør.

I kategorien kollektivtransport, ble BYDs 12-metersmodell tildelt iF Design Award. Etter en nøye vurdering av 70 designeksperter vant BYD mot 7.300 deltakerne fra 56 land.

Hjem hjemmefra – et ‘Vision in Product’ design

BYDs «Home from Home» -konsept er et resultat av nøye overveielse av fremtiden for elektrifisering av kjøretøy, og plasserer det i sammenheng med en ekte passasjeropplevelse. Interiør- og utvendig designere har jobbet sammen for å produsere et kjøretøy som leverer funksjonalitet og følelser, og er avgjørende for iF Design Award-dommerne. BYD 12-meter ebus vitner om et pent og fantasifullt design som fremkaller en ekte følelse av velkomst, glede og inspirasjon.

“Jeg er stolt og begeistret for vårt designteamet,” sa administrerende direktør i BYD Europe, Isbrand Ho,

“De færreste er klar over hvilke begrensninger som finnes i utformingen av et buss. Funksjonalitet er avgjørende og sikkerhet er den største utfordringene, ”sa han, og i tillegg

“ iF Design Award sine ekspertdommere satte pris på innsatsen som våre designere gjorde for å lage et hjem-hjemmefra-opplevelse bygget inn i et fantastisk attraktivt kjøretøysdesign; en buss som gir en slående tilstedeværelse på veien og et trygt, behagelig og beroligende miljø for passasjerene. ”

Bilde: 3 av iF Design Awards jurymedlemmer – Fra venstre mot høyre: Friederike Plock-Girmann, Fabio Olivotti, Ronald Ihrig [Kilde: iF International Forum Design]

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.