Eberspaecher med klimaanlegg til BYD og Golden Dragon

Tyske Eberspaecher er nok her i Norge mer kjent for deres varmere til buss og bil, men selskapet er også store på klimaanlegg til busser. Nå skal de levere kraftige klimaanlegg med varmepumpeteknologi til både Build Your Dreams BYD og Golden Dragon.

Til leveransen av BYD og Golden Dragon busser i Israel trenges det kraftige klimaanlegg. Dette er det tyske Eberspaecher som skal stå for. Hele 40 busser skal utstyres med AC 136 AE HP fra Eberspaecher.

Systemet er fullelektrisk og med varmepumpe system når temperaturen synker. Anlegget er spesielt utviklet for tøffe forhold med store temperatursvinginger. Dette skal sikre en jevn temperatur året rundt.

«Våre høyytelses elektriske klimaanlegg bidrar til et høyt nivå av passasjerkomfort og grønn transport i kollektivtransportsystemet,» forklarer Oliver Wels som er sjef for Eberspaecher Climate Control System Bus & Coach.

«Både BYD og Golden Dragon har store markedsandeler på det elektriske bussmarkedet. Derfor er et samarbeid med disse en hovednøkkel for vår ønske om global ekspandering,» sier han videre.

De 40 batterielektriske bussene fra BYD og Golden Dragon skal inn i trafik i hovedstaden Tel Aviv og den nordlige kystbyen Haifa i Israel. Og om ikke alt for lenge skal syv batterielektriske BYD busser settes inn i Jerusalem. Dette er de første fullelektriske bussene i denne historiske byen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.