43 VDL Citeas Electric til QBuss i Nederland

VDL er i vinden for tiden med deres elektriske modell Citeas. Nå har de fått bestilling på hele 11 Citeas SLFA-180 electric og 32 batterielektriske Citeas SLF-120 til byene Emmen, Assen og Groningen i Nederland.

Odren er på 11 VDL Citeas SLFA-180 Electric og 32 VDL Citeas SLF-120 Electric. Bussene skal settes i trafikk i byene Emmen, Assen og Groningen innen utgangen av 2019. I tillegg fikk Q-Link 10 batterielektriske VDL busser for trafikk i byen Groningen tilbake i 2017.

«Som en pålitelig overgangspartner til utslippsfri kollektivtransport, er vi veldig glade for å bidra til ytterligere elektrifisering av busstransport i Nord-Nederland,» sier administrerende direktør Ard Romers hos VDL Bus & Coach Nederland.

«Vi er stolte av å kunne samarbeide med våre partnere Qbuzz og OV-Bureau Groningen for å øke livskvaliteten i de nordlige byene,» sier han videre.

De 32 batterielektriske SLF-120 bussene vil bli utstyrt med 216 kWh batteripakker. Bussene har to dører. De 11 batterielektriske Citeas SLFA-180 vil få 288 kWh batterier og 3 dørs konfigurasjon. Bussene vil bli hurtigladet via pantograf på taket.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.