Oppland først i Norge med EnTur-app

Første fylket som gjør reisen enda enklere. Nå kan en reise kollektivt med én reise-app i Oppland og resten av Norge.

Entur sin reiseplanlegger erstatter nå Opplandstrafikk sin reiseplanlegger på app og nett. Opplandstrafikk er første fylke i Norge som satser fullt og helt på Entur – nasjonal reiseplanlegger, både på app og nettside.

Enklere

Bakgrunnen for at appen Opplandstrafikk Reise blir erstattet med Entur er å gjøre det enklere å reise kollektivt.

Nå får du alle reiseforslagene i ditt fylke og i hele Norge i én og samme app. Entur er en nasjonal reiseplanlegger, som samler alle rutetider og reisemuligheter for buss, tog, trikk, t-bane, båt og fly i samme appen. Dette gjør det mer sømløst å reise kollektivt i Norge.

Sanntid og kart

I Entur er det gode løsninger for sanntidsinformasjon og kart med ganglenker som gir deg god informasjon om foreslåtte reiseforslag. Gjennom sanntid får du oppdateringer om bussen er forsinket eller det er andre avvik.

– Dette er et viktig skritt for å gjøre det enda enklere for de reisende å velge kollektivt, og en viktig del av digitaliseringen av vårt tilbud, sier daglig leder i Opplandstrafikk Eirik Strand. Vi har også jobbet mye i vinter med å få bedre sanntidsdata – det vil si oppdatert informasjon om når bussen faktisk går. Dette vil de reisende nyte godt av i Entur appen for oppdaterte reiseforslag.

Billett i samme app

I løpet av våren 2019 kan du også kjøpe enkeltbilletter for Oppland i Entur.

Dagens brukere

Appen Opplandstrafikk Reise vil gradvis utfases og fra 2. april vil den ikke lenger gi noen reiseforslag. Dagens brukere av appen vil få meldinger om oppdatering av appen og anbefaling om å laste ned Entur. Opplandstrafikk Reise blir utilgjengelig i App Store og Google Play fra 19. mars.

Informasjon om Entur

Entur er eid av Samferdselsdepartementet, og har samlet reisedata til og fra 60.000 stoppesteder over hele landet. Dette for buss, trikk, tog, fly og ferjer.

Administrerende direktør Johnny Welle i Entur sier han gleder seg til å starte samarbeidet med Opplandstrafikk.

– Vi er stolte av det Opplandstrafikk har fått til, og vi har også sterkt fotfeste i fylket gjennom kundesenteret vårt på Lillehammer. Vi gleder oss til å bli med på å utvikle tilbudet til de kollektivreisende her, sier Welle.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.