Donerer 150.000 munnbind til bussjåførene

Bussjåførene i Frankrike er på vei tilbake på jobb. Men fremdeles svever en usynelig fare i luften. Covid-19 er så langt fra borte, men bussene må gå. Derfor har BYD Europa bestemt seg for å donerer bort 150.000 munnbind til bussjåførene hos Ile-de-France Mobilités. Dette er en av flere donasjoner til selskaper, organisasjoner og institusjoner.

Siden midten av mars har kollektivtrafikken kjørte med redusert kapasitet og ruteproduksjon. Nå er hverdagen på vei tilbake i flere og flere land. Frankrike har så smått begynt å øke ruteproduksjonen igjen, selv om Covid-19 viruset langt fra er borte.

Build Your Dream BYD har bussfabrikk i Beauvais nord for Paris. Her triller det daglig ut batterielektriske busser og turbusser til kunder over hele landet. BYD France sammen med BYD Europe har derfor tatt på seg ansvaret å donere 150.000 munnbind til bussjåfører i Frankrike. Denne overrekelsen skjedde ved fabrikken i Beauvais onsdag.

«I møte med denne krisen, har et engasjert selskap som BYD en plikt. Ikke bare å mobilisere seg selv som svar på mangelen på munnbind, men også å støtte de som jobber hver dag for felleskapets velvære. For busssjåfører, passasjerer og trafikanter er hver dag sikkerhet vår prioritet”, Sier Administrerende dirketør for BYD France, Leevon Tian under overrekkelsen av munnbindene.

«Dette er en dyrebar hjelp for Ile-de-France Mobilités som forsterker midlene som er satt i bruk for å sikre busstransport i regionen», sier Jean-Philippe Dugoin-Clément, visepresident for IDF Mobilités.

«BYD Frankrikes donasjon til Ile-de-France Mobilités illustrerer en ånd av solidaritet og selskapsengasjement som går utover plikt, og vi takker dem for det. Utveksling av erfaringer, spesielt med hensyn til gjenopptakelse av kollektivtilbud, er en viktig ressurs for oss. Samarbeidet og utvekslingen vår med det eneste målet å beskytte våre medborgere må fortsette», sier Jean-Baptiste Djebbari, Frankrikes utenriksminister for samferdsel.

BYD startet tidligere i vår med å produsere medesinsk utstyr. Ved deres fabrikk i Shenzhen i Kina kan de produsere hele 5 millioner masker daglig. Dette distribueres ut til kunder over hele verden.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.