Digital head-up-display for busser

Inovasjoner fra Continental på IAA i Hannover.

Det internasjonale teknologiselskapet Continental vil delta på den 66. IAA messen for nyttekjøretøyer i Hannover under mottoet «Tradition. Trust. Transformation.», hvor de viser frem sine nye head-up-displayer for bruk i lastebiler og busser. «Digitalisering er en enorm mulighet for transportsektoren. Den muliggjør innovasjoner som head-up-displayet eller automatisert kjøring, og den  sørger for større sikkerhet og effektivitet på veien», sa Nikolai Setzer, styremedlem i Continental.

Continentals messestand i Hall 17, Stand A06, blir ikke bare et presentasjonsområde for innovasjon, men vil også tilby Continentals kunder rom for intensiv utveksling av ideer rundt mulighetene for transformasjon av bransjen. «I den digitale tidsalderen blir samarbeid på tvers av bransjegrensene stadig viktigere for å bringe attraktive produkter og tjenester ut til folket,» forklarte Setzer i forkant av IAA. Fra teknologiselskapets perspektiv gjør digitalisering at mengden og tilgjengeligheten av data vokser eksponensielt. «Pålitelig filtrering, analyse og tolking av disse dataene er avgjørende faktorer for fremtidig suksess i transportbransjen,» det er Setzer trygg på.

Et av høydepunktene: Head-up-display for lastebiler og busser

Continental presenterer 2016 head-up-displayer (HUD-er) for økt sikkerhet og effektivitet i kommersielle kjøretøyer. på IAA messen for nyttekjøretøyer  Den store fordelen med head-up-displayer er at sjåføren mottar relevant kjøreinformasjon, uten å ta blikket av veien. Continental tilbyr HUD til bilprodusenter i to grunnversjoner: Frontrute-HUD er spesielt designet for bruk i amerikanske lastebiler med flatere frontruter. På Combiner-HUD opptar istedet en gjennomsiktig rute (combiner) bilderefleksjoner foran frontruten. Denne varianten egner seg godt for eksempel i Europa, hvor de rådende kjøretøytypene er utstyr med bratte frontruter. «Vi anser head-up-displayet som en viktig del av den fremtidige dialogen mellom menneske og maskin for økt sikkerhet i kommersielle kjøretøy. Med dette får føreren tidlig informasjon om kjøretøyets planlagte manøver ved automatisert kjøring», forklarer Dr. Michael Ruf, leder for avdelingen Commercial Vehicle og ettermarkedet hos Continental.

Continental vil presentere resultatene av mobilitetsstudien utført på oppdrag fra markeds- og sosialforskningsinstituttet på IAA-pressekonferansen den 21. september kl. 10.30 til 11.00 i kongressenterets Hall 3. Denne studien ser spesifikt på nyttekjøretøyindustriens synspunkter om mulighetene for digitalisering.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.