Designpris til MAN Lion’s Intercity LE

Den har vært kort tid på markedet, men MANs intercity-buss med laventre, MAN Lion’s Intercity LE, har mottatt designprisen IF Design Award 2022 i kjøretøykategorien.

Juryen har spesielt lagt vekt på funksjonalitet i kombinasjon med smart design. Med tanke på at juryen hadde en stor mengde innmeldte produkter og prosjekter fra hele 57 å bedømme, er det ingen tvil om at prisen henger høyt.

MAN Lion’s Intercity LE ble lansert i fjor høst. I begynnelsen av inneværende år kom både 12- og 13-metersvariantene i produksjon. – Målet med Lion’s Intercity LE var å kunne tilby en attraktiv bussmodell med maksimal fleksibilitet til en fornuftig pris, sier Stephan Schönherr som er leder for design hos MAN Truck & Bus.

MAN og søstermerket Neoplan har kapret ikke mindre enn 20-designpriser opp gjennom årene. Dette inkluderer de senere årene MAN Lion’s Intercity (2016), NEOPLAN Tourliner (2017), MAN Lion’s Coach (2018), MAN Lion’s City (2019) og den batterielektriske MAN Lion’s City E (2020). IF Design Award er blitt utdelt helt siden 1953.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.