Ny Crossway LE med gassmotor vises på Busworld

Iveco Bus kaller seg selv pionerer når det gjelder alternativ fremdrift og har vist styrke og suksess når det gjelder hybride og naturgass-drevne kjøretøy. Nå markerer selskapet ytterligere et skritt forover for alternativt drivstoff med sin Crossway-serie. Fra 20. til 25. oktober vil Iveco Bus presentere flere nyheter på Busworld 2017, og det gjelder i særdeleshet den etterlengtede versjonen av Crossway LE Natural Power.

Iveco Bus Natural Power serien byr på en velprøvd mobilitet som er svært miljøvennlig, dedikert til naturgass og biometan. Som produsent kan IVECO BUS nå tilby en løsning som viser stor respekt for naturressursene, miljøet og publikums helse. Fordelene er særlig imponerende når det gjelder partikkelnivået og støyforurensning. Med naturgass er partikkelutslippet tett på null, og NOx-utslippet er redusert med mer enn en tredel. Lydnivået er i tillegg halvert, noe som betyr støysvake forhold for sjåføren, passasjerene og folk som bor langs ruten.

Natural Power-serien er 100 prosent kompatibel med biometan, produsert fra gjenvunnet avfall. Kjøretøy fra Iveco Bus sikrer et utmerket karbon-fotavtrykk og et konkret skritt mot bedre energibruk. Miljø-fordelen blir også uttrykt gjennom en CO2-besparelse på inntil 95 prosent. Andre lovende områder, som “Power to gas”, tar sikte på å produsere syntetisk metan med energi fra fornybare kilder som elektrisitet eller solenergi. Dette området sikrer også lagring og distribusjon gjennom eksisterende nettverk.

Gasskjøretøy representerer den eneste modne og rimelige løsningen uten oljeavledet drivstoff og som er velegnet til å møte utfordringene i dagens og morgendagens bærekraftige mobilitet.

Som en av de ledende europeisk aktører innenfor alternativt drivstoff i 20 år bekrefter Iveco Bus nok en gang sin sterke posisjon på dette området og tilbyr en moden, levende og økovennlig løsning «well to wheel». Naturgass passer til alle typer transport med en svært positiv økonomisk balanse, og gjennom dette viser Iveco Bus sin ekspertise når det gjelder bærekraftig transport.

Den helt nye Crossway Low Entry Natural Power er utstyrt med den siste generasjonen Iveco Cursor 9 NP-motor. Dette bærekraftige kjøretøyet har en virkelig smart design, takket være gassbeholderne integrert i taket. Denne eksklusive utførelsen – som er patentert – optimerer tyngdepunktet av kjøretøyet og øker stabiliteten og komforten, både for sjåføren og passasjerene. Denne konstruksjonen, som gir den laveste totalhøyden på markedet, gjør at kjøretøyet ikke har noen spesifikke restriksjoner.

Med forskjellige lengder og utførelser er Crossway den kanskje udiskutable lederen i sin kategori i Europa. Siden lanseringen er nesten 30.000 Crossway levert og er dermed en skikkelig suksess-historie.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.