En lang elektrisk nyhet fra Solaris på Busworld

Årets Busworldmesse i Kortrijk er bare uker fra oss. Her vil hele bussbransjen fra store deler av verden komme for å se de siste nyhetene. Solaris vil være på plass med tre modeller, hvorav den ene er en 18 meter lang full elektrisk leddbuss.

Solaris gjør det bra for tiden. Også her hjemme i Norge. Sverre Skaar, Administrerende Direktør hos Solaris Norge AS kunne forleden fortelle oss at det blir levert fem fullelektriske busser til Kristiansand i 2018, men også fire stykker til Oslo allerede i år.

Kort tid etter kom nyheten om at Solaris strekker ut deres elektriske buss til hele 18 meter inkludert et ledd. Dette gjør Solaris til en av de få bussleverandørene i Europa som nå kan tilby leddbuss med ren batteridrift.

Selv om leddbussen får sin offisielle verdenspremiere på Busworld, så har det allerde blitt levert tre 18 meter fullelektriske Solarisbusser til byen Krakow i Polen. Dette sammen med 17 fullelektriske 12 meter busser.

Den nye leddbussen får en kapasitet på hele 135 personer og drives frem med ZF AV132 elektriske aksel og 240kWh batterier.

3 millioner kilometer med elektriske Solarisbusser
Samtidig som nyheten som den elektriske leddbussen nådde pressen, så kom de første tallene fra Solaris på total kjørelengde for fullelektriske busser levert av dem. Nå har Solaris sine 80 leverte busser siden 2013 kjørt hele 3 millioner kilometer. Dette mener Solaris beviser at de har god kvalitet på produktene og at fremtiden er elektrisk.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.