Citaro nummer 55.555 er en eCitaro og skal til Sverige

Bergkvarabuss AB får en spesiel buss i disse dager. Mercedes-Benz har nå produsert hele 55.555 busser av typen Citaro og jubileumsmodellen er en eCitaro som skal til Sverige.

«Citaro er en milepæl i busshistorien. Og med ankomst av eCitaro, har utviklingen gått inn i en ny fase. Det er vårt svar på behovet for stille og lokalt utslippsfrie bybusser. Som et resultat er det også å gjøre byene til et mye bedre sted å bo. » sier salgssjef hos Daimler Buses, Roman Biondi.

Jubileumsbussen, Citaro nummer 55.555 skal til Trelleborg i Sverige og kunden er Bergkvarabuss AB. Det er heller ikke vilken som helst Citaro, men en batterielektrisk eCitaro på 12 meter. Bergkvarabuss AB har hele 1000 busser i trafikk fordelt på 30 lokasjoner i Sverige, Danmark og Tyskland.

Mercedes-Benz eCitaro nummer 55.555 er utstyrt med 292 kWh batteruer og har i tillegg en rekke sikkerhetsløsninger som skal redusere riskoen for skader. Her nevnes blindsone systemet Sideguard Assis, aktiv bremseassistent Preventive Brake Assist og det elektroniske stabilitetssystemet ESP.

Bussen er utstyrt med to store dører som er fullelektriske. Ved midtdøren finnes en rampe som kan legges ut for enklere å komme ombord i bussen. Bussen er også utstyrt med komfortable seter InterStar Eco. Og den har underbelysning som gir en følelse av større rom. USB ladekontakt er montert på sideveggen flere steder i bussen. Bussen har også fått inmontert teleslynge for de som har svak hørsel.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.