Busworld: Volvo Dynamic Steering og 7900 Electric

Volvo Dynamic Steeering og fullelektriske bybusser er noen av nyhetene som Volvo stiller ut på årets store bussmessen, Busworld. Messen åpner dørene 16. oktober og det ventes kø foran årets messe.

Nyhetene har stått i kø hos leverandører og tilbydere foran årets messe. Volvo kommer sterk med elektriske busser og vil ha deres helt nye Volvo 7900 Electric på 12 meter som trekkplaster. Bussen skal serieproduseres innen kort tid og er en etterfølger av testmodellen som kjører i fast rute i Gøteborg. En lading tar mindre enn seks minutter og holder til minst 10 km kjøring.

Dermed vil Volvo ha et komplett bussprogram som strekker seg fra 7900 Electric Hybrid til 7900 Electrik. Også leddbuss av Electric Hybrid er med i programmet.

De store tur- og ekspressbussene vises også frem, og nå med den populære Volvo Dynamic Steering VDS som ekstrautstyr. Bussmagasinet testet dette systemet i lastebil for to år siden og har ventet spent på at systemet skulle komme på buss. Systemet gir en avansert forbedring av stabilitet, komfort og sikkerhet. Det vil være en viktig brikke for å redusere arbeidsskader hos sjåfører. For ikke minst snakke om redusert korrigering ved sterk sidevind. VDS er en av de viktigste innovasjonene hos Volvo de senere årene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.