Busworld satser på messe til høsten

Med 303 påmeldte utstillere, så satser Busworld på en suksessrik bussmesse i oktober. Dette på tross av at både Volvo og Mercedes-Benz har meldt avbud. I år feierer Busworld 50 år og dette skal feieres, samtidig som de håper at restreksjonene rundt pandemien har lagt seg.

Busworld Europe i Brussel er verdens største bussmesse. Her møtes bransjen for både samtaler og kjøp. De får se på det aller nyeste av produkter og teknologi. Diskutert ulike løsninger og ikke minst få en god pris på deres neste buss.

Lenge har det gått rykter om at Busworld har sått i fare for å bli flyttet eller avlyst. Spesielt etter at både Volvo og Mercedes-Benz sa at de takket nei til å delta. Men organisasjonen bak Busworld sier at de i dag har over 303 påmeldte utstillere og at de jobber mot en åpning av messen den 9. oktober i år.

I 2019 var det ikke mindre enn 39.798 besøkende fra hele 143 land inkludert Norge. Det var hele 511 utstillere fordelt på en rekke haller i de store Expo senteret utenfor Brussel i Belgia. 309 busser var utstilt og hele 154 personer holdt foredrag og innlegg. Dette inkluderer Redaktør Tom Terjesen i Bussmagasinet som overrekte Coach of the Year til MAN Lion’s Coach under åpningsmiddagen.

Så selv om pandemien nå holder mange av oss på hjemmekontor, så bookes det, og planlegges reiser til årets store bussmesse, Busworld 9. til 14. oktober.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.