Busworld debuterer I USA i februar

Busworld, kjent for utstillinger og konferanser med buss som tema, utvider virksomheten til også å omfatte USA. Første Busworld «over there» blir i bilbyen Detroit i februar.

Busworld-messene har en historie som går helt tilbake til 1971. Da arrangerte Busworld sin aller første rene bussutstilling i Kortrijk i Belgia. Nå trengte ikke bussene legger å ha en underordnet betydning på utstillinger som i utgangspunktet var bedre tilrettelagt for vare- og lastebiler. År for år har de rene bussutstillingene fått stadig større betydning, og Busworld har etter hvert også spredt seg til Tyrkia, Sørøst-Asia, Latin-Amerika, Sentral-Asia og nå i år også Nord-Amerika.

Årets utstilling og konferanse i Detroit vil skje i samarbeid med American Bus Association (ABA). Utstillingen går av stabelen 4. til 6. februar, mens konferanseprogrammet strekker seg fra 5. til 7 februar. Alle buss-sektorer og underleverandører vil være godt representert.

På utstillersiden finner man blant annet ABC Companies, MCI, MobilityTRANS, Daimler Coaches, BYD, Prevost, Temsa, Marcopolo, Pegasus Specialty og National Bus Sales som vil vise sine nyeste kjøretøy. Flere leverandører er forventet påmeldt nærmere utstillingen. Underleverandører av blant annet drivlinjer, ladesystemer, IT-systemer, brannutstyr og solpaneler vil også være til stede.

Konferanseprogrammet gjennomføres som et samarbeid mellom Busworld og Center for Transportation and the Environment (CTE) og Endava. Blant temaene finner vi nullutslipps-kjøretøy, markedsforholdene i Nord-Amerika, oppkobling, forsikring, ladesystemer, hydrogen, bestillingstransport og billettering. Det vil også bli gitt et skråblikk mot systemer som benyttes innenfor luftfarten for å se om det er noe å lære herfra.

Besøk på Busworld-utstillingen og konferansen i Detroit er gratis, og nødvendige billetter kan man skaffe seg på hjemmesiden til Busworld.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.