Bussvelt i Våle, Tønsberg

Kl.08.36 rykket mannskapene ved tre av de lokale brannstasjoner ut etter melding om buss av veien i Våle, Tønsberg.

«Da vi kommer fram ligger bussen på siden. Alle de fem var ute av bussen. Ingen skade på barna, men sjåfør har skadet i en hånd», sier brannmester Jardar Aftret.

«Det har heldigvis gått bra. Det er opplyst at alle brukte setebelte, meget bra. Vi tok hånd om de involverte, som første nødetat, de få minuttene fram til de andre nødetatene var på stedet. Så tok vi hovedstrømmen på bussen og sikret skadestedet», sier Aftret.

«De 5 i bussen har kommet seg ut via nødluka i taket. Forøvrig kan du ikke tru hvor glatt det er på stedet, stålis på veien» , sier brannmesteren.

Etter en times tid avsluttet brannmannskapene på skadestedet og returnerte til brannstasjonen.Det er kun ubetydelig lekkasje av litt motorolje fra bussen.

«Når bilberger har fått bussen på hjulene igjen vil eventuell forurensning under bussen avdekkes. Bilberg har absorberende bark og om nødvendig følger de opp», forklarer Aftret.

«Det var bare glatt akkurat på strekket der bussen kjørte ut. Vi kjørte Kopstadveien og inn Skinneneveien fra nord. Der var det fint snøføre helt fram til der bussen skled av veien», avslutter Aftret.

Tekst/foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.