Bussmagasinet feierer 20 år i år!

Tilbake i 2002 gikk utgiver av Bussmagasinet, Tom Terjesen med en drøm om å skape noe bra for hele bussbransjen i Norge. Kort tid etter var Bussmagasinet etablert og vokste raskt til å bli landets viktigste fagtidsskrift for bransjen. I dag, 20 år senere lever bladet i beste velgående og med en solid nettside, egen TV-kanal på Youtube og ellers på alle sosiale platformer.

Det hele startet med et sav etter et eget blad om og med busser. Det fantes i land som Tyskland, USA med flere. Men her i Norden var det kun mulig å finne noen nyheter om buss i de store lastebilmagasinene.

Derfor gikk günder Tom Terjesen til det lokale trykkeriet utenfor Arendal for å sjekke mulighetene for å få trykket et eget magasin. Og med hjelp av en gammel PC, salg av en amerikanerbil og oppsparte sparepenger så ble den første utgaven trykket i et opplag av 1000 eksemplarer.

Allerede før trykksverten var tørket, var bestillingene passert flere hundre. Og på noen måneder forsvant hele opplaget.

Men det var ikke bare å sette i gang med eget fagtiddskrift. Ingen støtteordninger var mulig å søke på, og det var få som trodde at Bussmagasinet var levedyktig. Derfor ble det noen år med tap før det hele snudde til bedre tall i 2008. I dag er en tilbake til svake økonomiske tall, men nå grunnet en alvorlig pandemi som ingen kan styre. Tross det, går hjulene rundt og målet er at jubileumsåret skal bli et godt år. Og at Covid, delta og alt annet av skumle virusarter ikke lenger skal påvirke hverdagen fult så mye.

Bussmagasinet har allerede planen klare for seks nye papirutgaver gjennom året, og det ligger klare nye filmer på Youtube kanalen for slipp annen hver onsdag gjennom hele året. Nettsiden holder seg daglig oppdatert med nyheter fra både inn- og utland.

Utgiver Tom Terjesen sammen med Magne Håheim og Halvdan Korsmo har siktet seg ut de neste 20 årene!

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.