Flere ulykker med buss på glatt vei

En rutebuss fra LL Setesdal Bilruter fikk torsdag problemer på glatta. Bussen havnet på tvers og traff fjellet med høyre A-stolpe. Like nord for Vennesla i Agder veltet en rutebuss fra Boreal over på siden. Ingen av de over 20 skolebarne kom til skade.

Ingen personer kom til skade da lokalbussen over Nyli i Arendal fikk problemer på det glatte føret torsdag ettermiddag. Det snødde kraftig etter en mild onsdag som fikk veien til å bli veldig glatt.

Sjåføren mistet kontrollen over bussen på vei ned Store Solåsen i Arendal. Han traff fjellet med bussens høyre hjørne og fikk skader i fronten.

Politiet kom raskt til stedet for å dirigere trafikken mens tungbilberger fra Josephsen Bilberging fikk berget bussen.

Og nord for Vennesla i Agder veltet en skolebuss fra Boreal over på siden. I bussen satte over 20 skolebarn. Heldigvis kom ingen til skade, men skolen fikk alle barne fraktet dit for en samtale og gjenforening med foreldrene.

Flere foreldre har gått ut i lokal media å klaget på at det benyttes alt for store busser på de små bygdeveiene i området. Flere har fryktet for en ulykke på de smale veiene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.