Bus og the Year: MAN Lion’s City E

Tyskland: Årets buss 2023 er MAN Lion’s City E og prisen ble delt ut under pressedagen på IAA nyttekjøretøy messen i Hannover.

23 journalister fra hele Europa var i mai samlet i Limerick i Irland på årets Bus Euro Test. Her ble ble fem busser nøye testet og ut av de fem ble en plukket ut som Bus of the Year 2023.

Men helt frem til mandag kveld var det hemmelig hvem som kunne smykke seg med prise.

IAA er en av de viktigste arenaene for nyttekjøretøy i Europa. Og det var derfor naturlig at bus & coach juryen var tilstede og delte ut prisen nettopp her.

«Vinneren har blitt konstruert og designet med det for øye at den skulle være batterielektrisk fra starten av. Selv om den kommer i utgaver med andre motorallternativer, så er den vellbygget som en ren elbuss», sier Tom Terjesen, president i den internasjonale Bus & Coach jury og Redaktør av Bussmagasinet.

«Bussen har en moderne design og har kanskje det beste førermiljøet på markedet. Den har også en rekke innebygde sikkerhetsløsninger som trygger hverdagen for sjåføren, og for passasjerene», sier han videre.

Video av vinneren finner dere her:

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.