Bulgaria: 45 døde i bussbrann

Natt til tirsdag kjørte en turistbuss inn i midtrabatten på en motorvei sør i Bulgaria. En eksplosjonsartet brann startet fremme i bussen og 45 av de 52 passasjerene i bussen mistet livet.

Det var en turistbuss på vei fra Istanbul til Skopje i Nord-Makedonia som natt til tirsdag kjørte inn i midtrabatten på motorveien. Bussen var i et følge på tre busser som var på vei hjem med turister.

Overlevende sier at de sov i bussen da ulykken skjedde. De opplevde da en eksplosjon i bussen og klarte mirkeluløst å redde seg ut gjennom vinduene bakerst i bussen.

Av de 45 som omkom var det 12 barn. Denne ulykken føyer seg inn i en lang rekke alvorlige trafikkulykker på de bulgariske veiene. Ifølge NRK så mistet 628 mennesker livet i trafikken i Bulgaria i 2019. Et land hvor der bor knappe 6,9 millioner mennesker. Denne bussulykken er den værste i landets historie. I 2018 veltet en turbuss og 17 bulgariske turister døde som følge av ulykken.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.