BRT med Hydrogen fra Van Hool

I 2019 vil Van Hool lanserer en BRT buss med Hydrogen som drivstoff.

– Vi liker å bygge lange busser, derfor lanserer vi nå en Exqui.City modell med Hydrogen som drivstoff, forteller Geert Van Hecke fra Van Hool.

Den første Buss Rapid Transit BRT bussen med Hydrogen drivlinje vil bli levert til fransk kunde som nå bygger ut BRT linje.

– Vi ser mer og mer at hydrogen er drivstoffet for fremtiden, parallelt med elektriske batteribusser. Vi har lang historikk med alternativ drivlinje og har i dag et bredt produktsortiment, sier Hecke.

I dag har Van Hool en rekke modeller som er utstyrt med brenselcelle som drives av hydrogen. Nyeste modell er Exqui.City 18 BRT Hydrogen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.