Boreal vant Lofoten og Vesterålen

I konkurransen om det ti-årige anbudet for drift av bussrutene i Lofoten og Vesterålen, stakk Boreal av med seieren.

Med laveste pris vant Boreal anbudet på drift av bussrutene i Lofoten og Vesterålen fra 1. januar 2021.

-Dette er et stort buss-anbud i Nordland. Boreal får et oppdrag som skal gi stabil og trygg offentlig kollektivtransport for de reisende i to store regioner, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Drifter videre

Det er Boreal som i dag drifter tre ulike anbud i Lofoten, Vesterålen og Andøya. Disse kontraktene er nå slått sammen til ett større anbud.

-Vi har et godt samarbeid med Boreal i dag. Ved at de vant dette anbudet, blir dette samarbeidet forlenget i ti år, påpeker Bentzen.

Fire tilbydere

Fire tilbydere leverte fem godkjente anbud. Det er laveste pris som vinner. Kostnadene for drift av buss i Lofoten og Vesterålen fra 2021, er 94 562 726 kroner årlig, oppsummert rett i underkant av 950 millioner kroner.

-Boreal leverte lavest pris, og skal dermed drifte bussene i Lofoten og Vesterålen fra 1. januar 2021, og ti år framover, fastslår Bentzen.

De tre andre som leverte godkjente anbud i tillegg til Boreal buss as, er Nordlandsbuss as, L/L Setesdal bilruter og Tide buss as. Frist for selskapene til å klage på valg av tilbyder er onsdag 08.01.2020 kl. 12:00.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.