All-time-high salgstall for Setra

«Aldri før har det blitt levert så mange Setrabusser i Norge» , sier salgssjef hos Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, Odd Romunstad. Det er levert hele 103 Setrabusser i 8 ulike modeller.

Et år etter at Bertel O. Steens sin avdeling for Mercedes-Benz nyttekjøretøy overtok Setra fra RSA så har salget økt kraftig. I følge salgssjef på Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, Odd Romunstad, så har de nå levert rekord mange busser til norske kunder.

«Vi har levert totalt 103 Setra busser, hvorav 13 av disse er dobbeldekkere. Noe som også er rekord ut fra hva jeg vet, sier Romunstad.

Han kan vise til leveranser fra Sørlandet til og med Troms i Nord-Norge. Og i 8 ulike byggemønster (ulike busstyper, red. anm.)

Tidligere salgsrekord har ligget på i underkant av 60 busser. Altså nær en dobling av tidligere toppår. Men mye av dette er grunnet de mange anbudsoppstartene i Norge i år. Nær 2000 store busser har blitt levert ulike kunder over hele landet.

Det er også første gang leveringstallet for Mercedes-Benz og Setra er tilnærmet like. Det ble levert hele 131 Mercedes-Benz busser over 22 seter i 10 ulike byggemønster og 3 ulike drivlinjer.

«Vi har i år levert store busser i hele vårt produktspekter fra 10,5 meter til leddbusser. Fra 10 seter til 83 seter. I tillegg flere batterielektriske busser til Norgesbuss, forteller Romunstad.

«Nå ser vi fremover. Det jobbes allerede nå med anbudene for 2021. Hele fem ulike anbud jobbes det intenst med. Og i Trøndelag, utenom Trondheim, skal det leveres over 500 busser i 2021», avslutter Romunstad.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.