Boreal med turbusskomfort på Helseekspressen

Boreal setter inn ny og spesialtilpasset buss på Helseekspressen Narvik–Tromsø.

1. april i år startet Boreal opp drift av Helseekspressen Narvik–Tromsø, som frakter reisende til og fra offentlig godkjent behandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

– Nå setter vi inn en splitter ny buss. Dette er en spesialtilpasset turbuss som sørger for høy komfort for brukergruppen, sier daglig leder Owe André Askeland i Boreal Travel.

Boreal er ISO 9001-sertifisert, noe som forplikter konsernet til å jobbe for fornøyde kunder.

– Kvalitet er en av kjerneverdiene i Boreal, og våre dyktige medarbeidere står på hver dag for at passasjerene skal få en god og trygg reiseopplevelse. Vi har lang erfaring med å yte god service gjennom vår turbussvirksomhet, og dette tar vi med oss i driften av Helseekspressen, sier Askeland.

Helsearbeider om bord

Den nye bussen, som er av typen Volvo 9711 HD, har 8 spesialtilpassede liggestoler og 22 turbusstoler av høy standard.

I tillegg til sjåfør er bussen betjent av autorisert helsepersonell.

– Helseekspressen er en viktig og samfunnsnyttig tjeneste, og vi gjør vårt ytterste for at reisen skal være både sikker og behagelig, sier Askeland.

Bussen har plass til rullestol, spesialtilpasset toalett og egen arbeidsplass for helsearbeider.

Det er ladepunkter til alle passasjerene, og bussen er også utstyrt med fire monitorer til informasjon og video, noe som sørger for at det er lett synlige informasjonsflater for alle de reisende. Bussen har sanntids-informasjonssystem, og det er i tillegg montert et kamera som viser veien foran bussen på monitorene.

De reisende vil få servert gratis kaffe og te om bord, og i tillegg vil det være mulighet for å kjøpe kald drikke og snacks, som sjokolade, kjeks og lefser.

Foto: Frode Abrahamsen, UNN