Ble enige 14 timer på overtid

Det var lenge stor fare for storstreik inne bussbransjen, men 14 timer på overtid ble LO og NHO enige.

Forberedelsene var allerede godt i gang. Mange hadde tatt frem både streikeviljen og vester. Heldigvis så ble det enighet mellom partene 14 timer på overtid. Kravet fra LO var et oppgjør med ramme på 2,8 prosent. lenge var det stor uenighet om dette, men resultatet endte på 2,7 prosent.

NHO fra sin side foreslo en lønnsøkning på 2,2 prosent for å sikre en konkuransedyktig lønn opp mot utenlandske aktører. Men LO ønsket mer og derfor ble det brudd i forhandlingene sist uke. Søndag klokken 14 ble de enige om en økning på 2,7 prosent.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.