Begrenset med buss på Transport 2016

Transport 2016 på Lillestrøm nærmer seg. 9. juni åpner dørene og da er det fem år siden sist. Dessverre så deltar ikke alle bussimportørene på årets messe, som skulle bli et samlingspunkt for bransjen.

Norges Lastebileier-forbund sammen med Volvo, Scania og påbyggergruppen i Norsk Industri står bak årets store transportmesse på Lillestrøm 9. til 11. juni. Messen er nærmest utsolgt, men det blir begrenset med buss å se på messen.

Allerede nå kan Bussmagasinet bekrefte at verken Mercedes-Benz eller MAN vil delta på messen.

– Vi har besluttet å ikke delta på Transport 2016, hverken med buss eller last. I et år der det blant annet er IAA, Bauma og Elmia, har vi funnet at det blir i overkant mye og mener vi får bedre nytte av markedsføringsmidlene på andre måter, sier kommunikasjonsansvarlig hos MAN Truck & Bus Norge AS, Dag Brekke.

Også hos Mercedes-Benz Nyttekjøretøy får vi bekreftet at de ikke stiller. PR- og Informasjonssjef Olav-Kåre Thingwall bekrefter i en mail det nettsiden at.no skrev om at de velger å ikke delta. Og det gjelder også buss.

– Vår oppfatning er at vi oppnår en bedre effekt av våre markedsføringsmidler på andre arenaer og har derfor konkludert med at vi ikke kommer til å delta på utstillingen Transport 2016, sier han til at.no.

Forutenom Mercedes-Benz og MAN, så skriver at.no at også IVECO og DAF etter alt å dømme ikke deltar på årets tansportmesse. VDL Bus & Coach Norway AS skriver i en melding at de jobber med en løsning på delt stand sammen med Truck & Trailer.

Sverre Skaar hos Solaris Norge AS stiller seg undrende til at flere velger å stå utenfor når det arrangeres en transportmesse.

– Jeg mener det er viktig og apsolutt på sin plass å delta på en så viktig messe. Det er viktig å stille opp når det endelig arrangeres en nasjonal transportmesse, sier Skaar. Solaris Norge AS vil delta med egen stor stand og viser frem deres nyeste modeller i ulike størrelser.

Scania og Volvo som er inne på arrangørsiden vil vise frem hele sitt produktspekter, som omfatter lastebil, samt et komplett bussprogram.

Foto: illustrajsonsbilde

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.