Bare bussjåføren ble skadet

To vogntog, to personbiler og den såkalte Helsebussen var innblandet i en kjedekollisjon på E6 sør for Mageli camping i Gudbrandsdalen sent onsdag ettermiddag. Bare bussjåføren ble skadet i ulykken.

Ifølge politiet var det særdeles glatt på stedet. Bussjåføren på Helsebussen ble sittende fast etter at bussen kjørte inn i det bakre vogntoget, og det tok litt tid å få ham løs. Opplysninger onsdag kveld går ut på at bussjåføren ble lettere skadet. De 12 passasjerene i Helsebussen kom uskadet fra ulykken. Passasjerer på Helsebussen har overfor media gitt uttrykk for at de virkelig fikk oppleve hvor nyttig det er å sitte med setebeltet på også i busser. Bussen hadde Dombås som destinasjon.

Dette er nok et eksempel på at bussjåfører er ekstra utsatt ved trafikkulykker, og det vil sikkert bli en diskusjon også etter denne ulykken om busser burde bygges med sikrere frontparti.

Kilder: GD, NRK. Foto: Arnfinn Skinlo

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.