Bærekraftig mobilitet for alle

Kollektivkonferansen 2023 arrangeres 16. november på Radisson Blue Scandinavia i Oslo – eller for den saks skyld hvor som helst. Som i fjor har man anledning til å delta både fysisk og digitalt.

«Bærekraftig mobilitet for alle» er tittelen på årets konferanse. Som vanlig kommer det en rekke innledere fra inn- og utland, blant annet vår egen samferdselsminister Jon- Ivar Nygård.

Kollektivtrafikkforeningen som arrangør jobber videre med programmet fremover, men noen temaer er for lengst klare. Her nevner vi bare noen smakebiter:

– Har norsk transportpolitikk gått i luksusfellen?

– Attraktive kollektivreiser som klimatiltak

– Kort og konsist; innovative prosjekter som bidrar til bærekraftig mobilitet

– Kombinert mobilitet = Mer for mindre!

– Mobilitet for alle og hvorfor dette er så viktig

Kollektivkonferansen er det årlige møtestedet for alle som jobber med eller har interesse for kollektivtrafikk, mobilitet og bærekraftig bevegelsesfrihet. Konferansen arrangeres av Kollektivtrafikkforeningen, som er en nasjonal bransjeorganisasjon for offentlige aktører som planlegger, kjøper og markedsfører kollektiv- og mobilitetsjenester. Påmelding til konferansen skjer via Kollektivtrafikkforeningens hjemmeside.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.