Avansert filtersystem for busser og minibusser

Webasto, spesialisten innen varme- og klimaanlegg, tilbyr nå HEPA luftfiltreringssystemer for rask og enkel ettermontering. Filtreringssystemene “HFT 300” og “HFT 600” kan ettermonteres i de aller fleste kjøretøymiljøer, for eksempel buss og minibuss. De er i stand til å filtrere partikler mindre enn 0,3 mikrometer – inkludert luftbårne virus, bakterier, aerosoler og støv – fra fem til ti kubikkmeter luft per minutt.

I spesielle omstendigheter relatert til smittevern for både sjåfører og passasjerter er produktet unikt – og tilfredstiller de aller sterkeste kravene.

De oppfyller kravene i HEPA-filterklasse H14 og retningslinjene fra Verdens helseorganisasjon (WHO), de amerikanske sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) og European Center for Disease Prevention and Control (ecdc). Rensegraden tilsvarer 99,995 prosent. I redningskjøretøyer reduserer filtrene, brukt sammen med personlig verneutstyr, risikoen for luftbåren smitte hos akuttmedisinske operatører og pasienter.

To filtervarianter er tilgjengelige i lengder på 60 cm og 120 cm for bilinteriør i forskjellige størrelser. De er i stand til å dekontaminere 300 eller 600 kubikkmeter luft per time. Flere filtre kan kombineres for å dekontaminere større rom. De har en diameter på 20 centimeter, er veldig lette på 3,1 kg og 5,5 kg, og kan monteres i enhver mulig posisjon. Om ønskelig er passende monteringsbraketter tilgjengelig fra Webasto. Ved hjelp av disse er montering mulig på bare 30 minutter. Filtreringssystemene krever bare en 12 Volt eller 24 Volt tilkobling. Filtrene byttes ut uten risiko for forurensning.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.