Arve Kvernhaug ble drept på jobb

IMG_1115Det var Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres som mistet livet i den tragiske hendelsen på Filefjell i går ettermiddag. Han var en omtenksom og hyggelig sjåfør med lang fartstid bak seg som bussjåfør.

– Han var en trivelig kar som hadde kjørt buss på Østlandet i mange år. Han begynte hos oss for tre år siden. Jeg kjente ham godt, sier disponent Kristoffer Kvame til VG.

Han snakkes med sjåføren senest lørdag kveld. Bussjåføren hadde i en mannsalder kjørt buss på Østlandet og de siste tre årene for Jotunheimen og Valdre Bilselskap AS.

Arve Kvernhaug kom fra Buskerud, men flyttet for tre år siden til Bagn i Valdres og begynte kort tid etter å kjøre buss for JVB. Her trivdes han godt og vil for alltid bli husket som en hyggelig og dyktig sjåfør.

Helge Kvame fra JVB sier at bildet viser hvor blid og hyggelig Arve var og vil bli husket. – Arve var utadvendt og alltid like blid. bilde gir en god og riktig inntrykk av den dyktige sjåføren han var, sier Kvame til Bussmagasinet.

JVB hadde i dag klokken 10.00 en samling og minnestund hvor sjåførene fikk møtes og snakket om hendelsen. Dette har satt sine spor hos de rundt 60 fremmøtte. JVB tar godt vare på sine ansatte i denne vanskelige situasjonen er tilbakemeldingene som kommer.

Foto: Privat

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.