Agder Flyekspress utvider når Nettbuss kutter

Kristiansand Lufthavn Kjevik har i mange år vært en stor utfordring for de som ønsker å drive flybusstilbud. For en tid tilbake kastet Haga Buss Kristiansand inn handkle på deres rute mellom Kristiansand og Kjevik, og 14. mai i år vil Nettbuss Travel legge ned deres rute mellom Arendal og Kjevik. Agder Flyekspress tar over morgen- og kveldsrutene fra Nettbuss.

Kundegrunnlaget er hovedårsaken til at Haga Buss Kristiansand la ned sin flybussekspress mellom Kristiansand sentrum og Kjevik. Nettbuss Travel sier det samme. De har merket nedgang i passasjergrunnlaget på deres avganger.

Så fra 14. mai legges Nettbuss Travel ned deres flybusstilbud mellom Arendal og Kjevik.  Det bare kort tid etter at Nettbuss og Norgesbuss kjøpte Flybussekspressen fra Nor-Way som kjører linjene  FB11 Fredrikstad – OSL, mens Norgesbuss overtar FB1 Majorstuen – OSL og FB3 Bekkestua – OSL.

Nettbuss Travel har kombinert flybusstilbudet med deres ekspressbusslinje mellom Kristiansand og Oslo. Der de har kjørt flybusstilbud fra Harebakken ved Arendal på morgenen bort til Kjevik, for så å kjøre bussen tom frem til Rutebilstasjonen i Kristiansand og starte deres NX190 derfra. Om kvelden har de hatt en tilsvarende løsning med busser som har ankommet Kristiansand fra Oslo. De har kjørt tom til flyplassen og startet deres flybusstilbud fra Kjevik til Arendal med siste avgang klokken 23.50. På den måten har de gitt de reisende et flybusstilbud og bussene har ikke behøvd å returnere tomme til Arendal eller kjøre tomme frem til Kristiansand.

Etter 13. mai tar Agder Flyekspress med Jarl Tollefsen over deler av tilbudet. Han vil gjøre noen små endringer og ansetter en ny sjåfør.

Frem til nå har Agder Flyekspress kjørt flybusstilbud på dagtid og søndager mellom Arendal setrum og Kjevik. Fra 13. mai vil Agder Flyekspress kjøre 03.55 fra Arendal setrum i tillegg til sine dagavganger. Og han vil også ta over kveldsrutene fra Kjevik til Arendal.

vi kommer fra 13, mai til å dekke kveldene, utenom lørdag, litt bedre enn Nettbuss gjorde, ved å vente på flyene. Men om morgenen erstatter vi kun 03.55 ruta på hverdager. Det vil si at ruta 05.05 fra Arendal nok vil bli savnet av noen. Vi oppretter en ny stilling, og alle de vante sjåførene vil kjøre litt mer enn før, sier Tollefsen

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.