Ny administrerende direktør hos Solaris Bus & Coach

Javier Calleja er ansatt som ny administrerende direktør hos Solaris Bus & Coach.

Den nye konsersjefen i Solaris Bus & Coach har bred erfaring fra bransjen. Han er også godt kvalifisert for jobben. I løpet av de siste 20 årene har Javier Calleja vært partner hos Bain & Company som er ledende innen glabal konsulentvirksomhet. Han har også erfaring med store transformasjoner og operasjonelle forbedringsprosjekter, på tvers av mange land og bransjer.

Og med hans utdanning fra Universitetet i Bilbao hvor han fikk mastergrad i mekanisk enginering er han god rustet til å lede Solaris Bus & Coach inn i fremtiden.

– Vi er heldigte å få inn Javier Calleja og hans forretningserfaringer i Solaris. Jeg er overbevist om at han skal lykkes å gjennomføre vår strategi og dra nytten av markedsmulighetene fremover. Særlig innen e-mobilitet. Han er kundefokusert og vil flytte selskapet fremover for å styrke posisjonen til Solaris som leder av e-mobilitet, sier Josu Imaz, konsernsjef hos CAF.

– Jeg er stolt av å bli en del av Solaris. Det er en stor ære for meg å lede dette fantastiske selskapet. Jeg vil takke medlemmer av representantskapet for den tilliten de har gitt meg. Selskapet skriver nå et nytt kapittel og jeg er helt overbevist om at det å bygge videre på den eksisterende sterke plattformen til Solaris, utnytte støtten til CAF Group og samarbeide med hele teamet, er det som skal til for å lykkes, sa Calleja, administrerende direktør for Solaris Bus & Coach.

Siden 4. september i år ble spanske CAF eier av alle aksjene i Solaris Bus & Coach, og selskapet er inkludert i det spanske konsernet. Denne transaksjonen sørget for at CAF Group og Solaris sammen vil skape innovative løsninger innen offentlig transport i Europa og styrket posisjonen til begge merkene i de internasjonale markedene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.