85 Trolleybusser til Kaunas

Forleden ble en kontrakt på hele 85 nye Solaris Trollino 12 trolleybusser signet mellom produsenten og busselskapet i byen Kaunas, IAB Kauno Autobusai.

Den litauiske byen Kaunas får hele 85 nye Solaris Trollino 12 trolleybusser innen kort tid. Dette er en kontrakt verd med enn 30 millioner euro og gjør Solaris til den ledende leverandøren av trolleybusser i Europa.

Trolleybussene som er bestilt fra den polske leverandøren Solaris er utstyrt med 2+2+2 dører, en totalkapasitet på 85 passasjerer, hvor 27 er sitteplasser. Bussen er utstyrt med en elektromotor på hele 150 kW.

I tillegg er alle bussene utstyrt med LED belysning som reduserer energibehovet. Som ekstra «styling» vil LED belysning lyse opp både pantograf og kjøreledninger over bussen. Innvendig vil det også bli montert video-overvåkning av passasjerdelen for å sikre de reisende og sjåføren.

En alkolås vil også være med for å forhindre at sjåføren skal kunne starte bussen om han eller hun er påvirket av alkohol.

Om ikke disse 85 trolleybussene skulle være nok, så vil det innen kort tid bli undetegnet kontrakter på nesten 100 diesel-busser og ytterligere 42 trolleybusser til Vilnius, hovedstaden i Lithauen. Frem til nå har Solaris levert over 220 trolleybusser til det litauiske markedet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.