Adibus etablerer seg i Norge

Flere og flere elektroniske løsninger finnes i en moderne buss. For en tid siden ble det åpne grensensnittet ITxPT ettablert for bransjen. Danmarks største tilbyder av IT-systemer for offentlig transport, Adibus har nå etablert seg i Norge.

Adibus AS holder til i Larvik hos UTD Reklameprodusenten og Vibryross, som også er involveret i offentlig transport. Adibus har ansatt Morten Riise som Key Account Manager, samt Svein Kristiansen som Projekt Manager. Sistnevnte har mange års erfaring fra lignende stillinger i Norge.

Adibus’ har medlemskap av ITxPT, hvilket betyr at alle produkter er designet med et grensesnitt som enkelt tillater integrasjon med andre systemer. Dette gir buss- og togselskaper fleksible muligheter for å benytte seg av hele eller deler av løsninger fra Adibus etter behov.

Adibus er kjent for å levere driftssikre og innovative systemer som gjør hverdagen lettere for passasjerer, og mer lønnsom og optimal for offentlig transport. Adibus er i dag representert hos Bybanen i Bergen/Skyss og har levert løsninger til bl.a. Tide Buss, Nettbuss, Nobina og en lang rekke andre selskaper i Danmark.

Adibus besluttet å ettablere seg i Norge på bakgrunn av en rekke forespørsler fra norske kunder.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.