82 elektriske Volvo til Finland

Volvo Buses har fått ordre på totalt 82 Volvo 7900 Electric til Finland. 61 av dem skal gå i Helsinki og representerer den største ordren på Volvo-busser i Finland noensinne.

I tillegg til Helsinki skal 13 busser til Joensuu og åtte til Savonlinna. 19 av bussene til Helsinki skal være leddbusser. Disse bussene skal lades ved hjelp av pantograf på endeholdeplassene. Alle de øvrige bussene skal ha nattlading på depot. Alle bussene er i lavgulvsutførelse. Leveransene skal skje i løpet av året og begynnelsen av 2023.

Avgjørende faktorer for valg av Volvo-busser i de tre finske byene er fokus på sikkerhet og holdbarhet, samt at Volvo har lang erfaring med elektrisk mobilitet.

Volvo har levert 7900 Electric som solobuss siden 2017, mens leddbussen på samme konsept ble introdusert i 2019. Ikke minst leddvarianten har vært levert i et betydelig antall i Norden.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.