Cummins med fremtidsvyer

Cummins, det kjente motor- og drivlinjeprodusenten, posisjonerer seg i disse dager for å stå enda sterkere i overgangen til et grønt skifte. I løpet av et par dager har selskapet offentliggjort både lansering av nye, miljøvennlige motorer og overtakelse av den store drivlinjeprodusenten Meritor.

Uten å gå i detaljer, forteller Cummins at selskapet utvider sitt omfattende motorprogram med en ICE motorplattform. Ideen er at motorer med mest mulig felles komponenter skal kunne bruke forskjellige typer drivstoff som diesel, naturgass og hydrogen. Tanken bak er at det vil være behov for forskjellige fremdriftsformer i det grønne skiftet.

Parallelt med dette har Cummins inngått strategiske partnerskap med en rekke aktører, blant annet Air Products når det gjelder brenselceller, Chevron innenfor hydrogen og andre grønne energiressurser, samt flere bussprodusenter når det gjelder elektrisk fremdrift og batteriteknologi.

Cummins har ikke mindre enn 58.000 medarbeidere på verdensbasis og omsatte i 2020 for 19,8 milliarder US-dollar.

Overtar Meritor

I tillegg jobber Cummins nå for å overta Meritor som er mest kjent for aksler til tunge kjøretøy, men som også jobber innenfor elektrisk mobilitet. Ledelsen i Meritor anbefaler overtakelsen og at aksjonærene gjør det samme. Et samlet selskap vil stå enda sterkere når det gjelder løsninger for fremtidens bærekraftige mobilitet.

Den mest kjente av Meritor-fabrikkene i vår del av verden er fabrikken i svenske Lindesberg som blant annet produserer aksler til Volvo.

Meritor har 8.600 ansatte på verdensbasis.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.