5000 Neoplan Skyliner på 50 år

Busworld: 2017 er et merkeår for Neoplan Skyliner. Ikke bare fyller denne kjempen 50 år, men Skyliner nummer 5000 ble overlevert kunde under Busworld.

Det hele begynte for femti år siden. Neoplan fikk bygget en unik dobbeldekker som siden har blitt ett begrep innen lukseriøse turistbusser. Nå i disse dager tar en tysk kunde i bruk sin nye Neoplan Skyliner. Denne er nummer 5000 levert siden 1967.

Den unike bussen er utstyrt med alt av tenkelig utstyr. Her kan nevnes salong på første etasje, fire bord og et L-formet kjøkken. Infotainment system i bussen og ikke minst et unik vacumtoalett, slik som en kun har sett på fly.

Neoplan Skyliner har fått oppgradert hele sitt interiør, hvor det er blitt fokusert på lyse, friske farger. I jubileumsbussen så sitter 76 passasjerer meget komfortabelt seter med regulering. En god reise blir god når de 500 hestekreftene får fritt spillerom gjennom 12-trinns TipMatic girkasse.

Bussen har forøvrig bakkehold, elektroniske støtdempere. Lane Guard System LGS, avansert nødbremsesystem EBA, adaptiv cruise controll ACC og MAN AttentionGuar, en røykalarm i bagasjerom og et komplett brannslukkingssystem i motorrom.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.