Må ha dansk tempo 100 for å kjøre 100km/t i Danmark

Det har lenge vært usikkerhet rundt bruk av dansk tempo 100 merke eller ikke på danske motorveier. Og svaret er klinkende klart fra det danske biltilsyn.

– Biltilsynet i Danmark er privatisert. Busser skal ha et tempo 100 merke for å kunne kjøre 100km/t i Danmark. Miljømerket skal brukes om en skal kjøre i byene; København, Aarhus, Fredriksberg, Aalborg og Odense, skriver Hanna hos Biltilsynet i et svar til Magnus Kleiven hos Magnus Reiser.

Det danske tempo 100 merket har et lite dansk flagg inni ringen, like under 100 merket. Dette kan en få montert hos flere godkjente verksteder i Danmark for 450 kroner. Dette inkuderer også miljømerket.

Bussen skal være klasse tre og medbringe CoC dokumenter for å kunne få tempo 100 merket. Om en kjører uten dette merket, risikerer en å bli stoppet om en kjører over 80 kilometer i timen på motorvei.

Foto: privat Magnus Kleiven

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.