35 fullelektriske busser til Schiphol flyplass

ebus-1_HighBYD (Build Your Dreams) har fått ordre på leveranse av 35 fullelektriske busser til Schiphol flyplass utenfor Amsterdam. Bussene er standard 12 meter busser med en bredde på 2.55 meter.

Kinesiske BYD undertegnet nylig en stor ordre på 35 flyplassbusser for bruk på Schiphol utenfor Amsterdam. Bussene skal erstatte de 2.7 meter brede og 14 meter lange flyplassbussene som i dag kjører med dieselmotorer på flyplassen. Flyplassledelsen har lenge sett etter en erstatning for de alt for store bussene som i dag frakter passasjerer fra flyene inn til terminalen.

BYD har levert en rekke fullelektriske busser. Rundt 200 har siden 2011 kjørt 17 millioner kilometer og fremstår som et godt bevis på at deres teknologi med bruk av Iron-Phosphate batterier gir en trygg og miljøvennlig fremdrift av deres bybuss. Hele 250 kilometer på en ladning garanterer BYD. Men under testkjøring i Polen så viste det seg at en klarte hele 310 kilometer på kun 60 prosent av batterienes kapasitet.

Juli 2014 vil 35 nye BYD fullelektriske busser kjøre passasjerene på en miljøvennlig måte til og fra flyene på hovedflyplassen i Amsterdam.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.