15 elektriske leddbusser til Berlin

Solaris har fått ordre på 15 batterielektriske leddbusser til BVG i Berlin i Tyskland. Bussene inkludert ladeinfrastruktur har en verdi på hele 13,2 millioner Euro.

BVG er en av de største busselekspane i Tyskland. De operere i hovedstaden Berlin. De satser nå for fult på batterielektriske busser og har mellom 2015 og 2018 kjøpt inn totalt 20 elbusser fra den polske leverandøren Solaris.

Nå har de bestilt 15 batterielektriske leddbusser fra Solaris. Bussene er utstyrt med 174 kWh batterier og skal lades via pantograf og CCS type 2 ladekontakt. Pantografer skal settes opp langs ruten bussen skal kjøres. På depot vil den kobles til plug-in kontaken for å ballensere og toppe batteriene på natten.

Solarisbusser er et kjent merke i Berlin. Siden 2000 har over 300 busser med den grønne dachs hunden som logo blitt levert til BVG, inkludert 5 elektriske busser. 15 12 meter elbusser settes fortløpende inn i trafikk, mens de 15 leddbussene kommer i løpet av 2020.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.