147 batterielektriske busser til Follo

Det blir full elektrifisering når Connect Bus overtar driften i Ski, Vestby, Nesodden og Drøbak 29. juni 2025.

Det er altså en stund til, men er klart etter at Connect Bus AS vant anbudsrunden for de fire ruteområdene for transporttjenester i Follo. – Kollektivreisende i Follo får et robust og godt kollektivtilbud, med splitter nye, elektriske og utslippsfrie busser som er planlagt med oppstart sommeren 2025, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter. Kontrakten ble signert mot slutten av november.

– Vi er svært fornøyde med at Ruter har vurdert Connect Bus som den beste operatøren for Follo. Bussene vil gi en meget komfortabel reiseopplevelse. De nye sikkerhetssystemene i bussene vil styrke beskyttelsen for passasjerene, medtrafikanter og våre dyktige sjåfører, sier administrerende direktør Bent Kjersem-Drageset i Connect Bus.

Kontrakten har en varighet på ti år, med inntil tre års opsjon. Den har en årlig verdi på 452 millioner kroner. I et kupert område er det greit å vite at bussene skal utstyres med automatkjetting (on-spot-kjetting) og være godt skikket for trafikk også vinterstid.

Det er ikke endelig avgjort hvilken bussprodusent som skal benyttes til anbudet. Levering av bussene og oppstart er planlagt til 29.juni 2025.

Bussene skal i hovedsak lades i garasjene, samt i tillegg endeholdeplasslading i Drøbak og på Seiersten.

(Illustrasjonsfoto: Ruter)

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.