13 VDL Citeas SLFA Electric til Stadtwerke Osnabrück

VDL har vunnet kontrakten på 13 fullelektriske 18,1 meter lange Citeas SLFA Electric til byen Stadtwerke Osnabrück i Tyskland. Bussene skal leveres i løpet av dette året.

I mot slutten av 2018 skal 13 fullelektriske busser av typen VDL Citeas SLFA Electric leveres til den tyske byen Stadtwerke Osnabrück. Bussene skal kjøre linje  41 mellom Düstrup og Haste.

– Partnerskapet er en milepæl på veien til den elektriske, digitale, multimodale fremtiden for lokal transport i Osnabrück, understreker byplanleggeren Frank Otte ved presentasjonen av laverandøren.

Byen er med i prosjek «Mobile Zukunft» som inkludere holdbare mobilitetskonsepter som igjen er miljøvennlige og viser fremtidens transportløsninger. Prosjektet kan også stimulere brukeren til å velge sykkel og avanserte løsninger innen persontransport. Herunder de 13 nye bussene fra VDL.

VDL Citeas SLAF Electric fikk i 2017 tildelt prisen Red Dot Award for enestående design. Leddbussene er 18.1 meter lange og har en Bus Rapid Transit design. Bussene skal kjøre linje 41 melom Düstrup og Haste i Stadtwerke Osnabrück.

– Stadtwerke Osnabrück har vært blant forløperne innen elektromobilitet i årevis. Slike ledere er nødvendige for å gjøre nye utviklinger til virkelighet. Vi er spesielt stolte av å samarbeide med Stadtwerke Osnabrück for utrullingen av Tysklands største elbussflåte, sier Marcel Jacobs, handelsdirektør hos VDL Bus & Coach.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.