Snø og kaos skaper utfordringer for kollektivtransporten

Store mengder snø over Østlandet medførste utfordringer i kollektivtransporten mange plasser.

Ruetr AS melder om en rekke utfordringer for både Buss, Trikk og T-banen onsdag morgen. I Grenseveien i Oslo stod det på formiddagen en lang rekke med busser som ventet på at veien skulle bli ryddet. Lastebiler og enkelte busser hadde fått stans i bakken og det tok ikke lang tid før trafikken stod helt stille.

– Vi gjør det vi kan for å få mest mulig til å gå, men det er store utfordringer med mye snø, glatte veier og biler og lastebiler som står i veien, sier Ruters presseansvarlig.

Snøværet fortsetter utover ettermiddagen og flere steder vil det fortsatt være vanskelige kjøreforhold som påvirker trafikken. For kollektivtrafikken vil det bli forsinkelser og innstillinger også utover ettermiddagen.
Ruter anbefaler alle reisende om å beregne god tid. De som har mulighet til å reise utenom den travleste rushtiden, oppfordres til å gjøre dette. I områder med flere reisealternativ, benytt reiseplanleggeren for å finne alternative reisemåter.

 Ruters nettside finner du den sist oppdaterte informasjon.

Twitter er onsdag formiddag fulle av meldinger fra Politi og Statens Vegvesen om stengte veier eller steder hvor det ble utført bilberging.

Og listen med forsinkelser eller innstilte avganger er lang inne på Ruter sine hjemmesider. Men de forhåndsmeldte utfordringen med snøen har gjort at mange har latt bilen stå eller tatt hjemmekontor. Oppfrodringen fra Politiet har vært om mulig å la bilen stå. Og dette har folk stort sett lyttet til.

Brøytemannskapet har jobbet på spreng, men de store mengdene med snø har gjort at de ikke har klart å holde unna snøen.

Bilbergingsselskapene har også hatt nok å ta tak i. Flere har hatt utfordringer med å berge lastebiler som har vært dårlig skodd eller manglet kjettinger. Og ved grenseovergangene har Statens Vegvesen sjekket nøye de vogntogene som har passert. Enkelte har blitt holdt igjen og noen har måtte snu på grensen.

Illustrasjonsbilde

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.