12 plug-in hybridbusser testes ut i Luxemburg

Volvo 7900 HybridVolvo Buses, SalesLentz og Storhertugdømmet Luxembourg har signert en intensjonsavtale (MoU) om etablering av Luxembourg som testarena for et bærekraftig kollektivtransportsystem.

Håkan Agnevall, direktør i Volvo Bus Corporation, ser avtalen som  grunnlag for et langsiktig og godt samarbeid med Sales-Lentz  og Luxembourg:
«Vi er stolte over at Luxembourg og Sales-Lentz har valgt oss som sin partner for fremtidig elektrisk transport i Luxembourg. Dette samarbeidet viser at vi kan møte de komplekse krav byer, buss-operatører og passasjerer krever. »

12 hybridbusser

Intensjonsavtalen er basert på testing av Volvos plug-in hybrid system. Avtalen dreier seg om 12 Volvo Plug-in Hybrid busser, som vil bli kjøpt og operert av Sales-Lentz. Bussene skal operere på eksisterende busslinjer i Luxembourg og vil bli fullt integrert i vanlige rutetrafikk fra 2015. Avtalen innebærer også oppsettet av en infrastruktur for lading.

Levering av de første seks Volvo Plug-in hybrider vil finne sted i 2015. Ytterligere seks busser er planlagt levert i 2016.

Verdensledende

Volvo Buses er verdensledende innen hybrid teknologi, etter å ha levert nesten 1200 hybridbusser til 21 land over hele verden. Denne plug-in hybriden er basert på Volvo Buses ‘ salgssuksess, Volvo 7900 Hybrid. Denne hybriden har blitt videreutviklet, og gjør det mulig å lade fra strømnettet via en samler installert på taket av bussen. Plug-in-hybriden har en større batteri-pakke, noe som gjør det mulig å kjøre opp til 10 km om gangen. Helt stille og helt fri for utslipp, ved hjelp av elektrisitet. Batteriene lades på bussterminalen og ladingen tar fra seks til ti minutter.

Luxemburg og Sales-Lentz

Sales-Lentz, en av de største offentlige transportselskaper i Luxemburg, er en pådriver når det gjelder å finne alternative driftsteknologier. Sale-Lentz søker kontinuerlig å redusere karbonutslipp og å være ledende  i gjennomføringen av nye rene teknologier for kjøretøyer innen offentlig transport. Sales-Lentz var det første selskapet som kjøpte Volvo Hybrider i Europa.  Dette allerede i 2009. I dag har de 13 Volvo Hybrider i sin flåte.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.