12.000 elbusser over sju år

Den kinesiske elbussprodusenten Yutong skal i samarbeid med energiselskapet Oando Clean Energy Limited (OCEL) levere ikke mindre enn 12.000 elbusser til Nigeria over en periode på sju år. De første bussene er allerede på plass i hovedstadsområdet, Lagos.

Nigeria er Afrikas mest folkerike stat med en befolkning på estimert 223 millioner mennesker. Hovedstaden alene har 11,5 millioner innbyggere, så dette er et stort marked når det gjelder kollektivtrafikk. Et prosjekt som kalles Sustainable Transport Initiative, tar sikre på at landet skal være utslippsfritt i 2060. Prosessen med å skifte ut en betydelig kjøretøypark med dieselbusser starter i hovedstadsområdet og vil etter hvert spre seg over hele landet.

Bussene til Nigeria blir blant verdensdelens mest moderne med blant annet klimaanlegg bygd for høye temperaturer og Wi-Fi. Med den betydelige bussleveransen følger også nødvendig infrastruktur, blant annet ladestasjoner.

Yutong Bus Co. Ltd. er verdens største produsent av elektriske busser og er den første kinesiske nyttekjøretøyprodusenten som nylig oppnådde sertifisering i henhold til Cyber Security Management System.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.