1. juledag brenner det i en tunnel

Tunnelen har kinopremiere over hele landet første juledag – nå slippes en rykende fersk trailer.

– Det har vært utrolig spennende å være med på dette store filmprosjektet. Det er et veldig proft team som står bak, og filmen forteller en fantastisk spennende historie. Mens jeg forberedte meg til rollen var det både tøft og lærerikt å se hvordan forskjellige redningsmannskaper jobber rundt i Norge, utfordringer de møter, og hva man burde gjøre for å være mest mulig forberedt når ulykken først inntreffer. Nå gleder jeg meg skikkelig til å vise frem det endelige resultatet, sier hovedrolleinnhaver Torbjørn Harr.

Dramatiske, men realistiske scener med flammer, røyk og trange tunneler blir nå en storslagen spenningsfilm. Produsentene John Einar Hagen og Einar Loftesnes har fått med seg erfarne skuespillere på laget, og har fått eksperthjelp fra blant annet Mesta for å lage filmen så realistisk som mulig.

Spenningsdrama
I filmen kolliderer en tankbil i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, hjelpemannskapene står fast og tankbilen begynner å brenne. Kommer hjelpen frem i tide?

– Tunnelen er et overlevelsesdrama basert på et realistisk scenario. Hele filmen er spilt inn i Norge og den hedrer på mange måter norske hverdagshelter. Filmen er intens, dramatisk, spennende og realistisk. Vi har laget en spenningsfilm som fort eskalerer til en kamp om liv og død, men som også handler om mellommenneskelige relasjoner, sier regissør Pål Øie.

Rollene
I de sentrale rollene finner vi blant annet Thorbjørn Harr, Lisa Carlehed, Ylva Fuglerud, Ingvild Holthe Bygdnes, Mikkel Bratt Silset, Silje Breivik, Jan Gunnar Røise, Øystein Martinsen og Per Egil Aske.

Regissør
Pål Øie er utdannet innen dokumentarfilm fra Høgskolen i Volda og fjernsynsproduksjon fra Universitetet i Bergen. Han er en erfaren regissør som har laget flere dokumentarfilmer og kortfilmer, men er kanskje mest kjent for filmene Villmark, Villmark 2 og Skjult. Pål Øie er medeier i Handmade Films In Norwegian Woods.

Manusforfatter
Kjersti Helen Rasmussen er utdannet manusforfatter fra den danske filmskolen, og har skrevet manus til en rekke kortfilmer, reklamer og spillefilmer, blant annet Varg Veum, Din til døden og Villmark 2 – også der med Pål Øie som regissør. Rasmussen er deleier, manusforfatter og utviklingsprodusent i Handmade Films in Norwegian Woods i Bergen.

Produsent
Nordisk Film Production produserer spillefilm, dokumentarer og dramaserier for det skandinaviske og internasjonale markedet, med en overordnet målsetting om å underholde et bredt publikum. De står bak mange av de største norske filmene de senere årene, blant annet Den 12.mann og Kon-Tiki.

Distributør
Nordisk Film Distribusjon er en del av Egmont, og er Nordens ledende distributør av kreativt innhold innen film, musikk og spill. Nordisk Film har tidligere distribuert filmer som Kon-Tiki, Max Manus, Spionen, trilogien om Solan og Ludvig og Kongens nei.

https://youtu.be/9_s2vAAlrYI

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.