ZF fyller 100 år

Onsdag 9. september kunne ZF Friedrichshafen AG feire at det var hundre år siden selskapet ble opprettet. Rundt 1500 internasjonale gjester fra næringslivet, bilindustrien og myndighetene med mer ble invitert til jubileumsgalla i Friedrichshafen.

Det var den 9. september i 1915 at «Zahnradfabrik GmbH”, forkortet ZF, ble innskrevet i handelsregisteret i Tettnang tingrett. Målet med det nystiftede selskapet var å produsere tannhjul og girsystemer for fly, motorkjøretøyer og motorbåter. Det var ikke lenge før ZF begynte å tilby sin teknologi til bilprodusenter, og avanserte til å bli en av de ledende leverandørselskaper til bil- og kjøretøyindustrien.

– ”Selv hundre år etter at selskapet ble grunnlagt, ønsker ZF fortsatt å finne opp ny teknologi og perfeksjonere dagens», sier CEO Dr. Stefan Sommer i sin tale under feiringen. Digitaliseringen av elektriske komponenter blir stadig viktigere, så selskapet jobber for å intelligent kombinere mekanikk, elektronikk og data for å utvikle gode løsninger for mobilitet i det 21. århundre. ZF tror fortsatt det vil gå noen tiår før elektrisk drift dominerer markedsandelen, men løsninger som plug-in hybrid er en viktig teknologisk bro fra dagens verden med forbrenningsmotoren, og inn i den nye verdenen med ren elektronisk drift.

Den offisielle feiringsseremonien ble en suksessfull helaften med middag, taler og underholdning. Seremonien var høydepunktet i jubileumsåret, som har blitt et år fylt av spesielle arrangementer for de ansatte i ZF.