Wrightbus satt under administrasjon

Den tradisjonsrike bussprodusenten Wrightbus i Storbritannia sliter økonomisk og er nå satt under administrasjon. Dette etter flere forsøk på å finne ny kjøper. Nå spekulerers det i at mulig budgivere bevist har trukket seg for å nettopp vente på en slik situvasjon.

Det er bladet Bus & Coach Buyer som melder om at Wrightbus er satt under administrasjon. Den tradisjonsrike bussprodusenten i Storbritannia har i en tid slitt økonomisk og har forsøkt å finne nye eiere.

Tidligere i år ble Alexander Dennis Limited ADL solgt og det ble kort tid etter kjent at også Wrightbus var i økonomsik trøbbel. Flere har i de siste månedene vist interesse i selskapet, men en etter en har de trukket seg ut.

Nå spekuleres det i om dette har vært en bevist handling fra oppkjøpere i et forsøk på å få kjøpe bussprodusenten på billigsalg. Historisk så faller prisen når et selskap settes under administrasjon eller i værste fall slås konkurs.

Wrightbus ble godt kjent i Norge for kort tid siden da de startet samarbeid med H2Bus om produksjon og salg av hydrogenbusser. Sammen med Ballard, NEL og Hexagon ønsket Wrightbus å erobre bussmarkedet med en hydrogenbuss til under 3,7 millioner norske kroner.

Styreleder Jacob Krogsgaard hos H2Bus forsøkte å overbevise publikum under en konferanse om nullutslippsbusser om å kjøpe deres produkter umiddelbart. Nå kan det kanskje vise seg at det kan lønne seg å avvente denne mulig bestillingen. I allefall frem til en eventuell ny kjølper er på plass.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.