Webasto og A123 bygger batterier for busser

Webasto har signert en avtale sammen med Wanxiang A123 i Kina for batteriproduksjon. Batteriene skal brukes i busser og lastebiler.

Tyska Webasto har signert avtale med kineiske Wanxiang A123 på batteriproduksjon for bruk i større kjøretøyer. Det er snakk om batterier av NMC typen til elektriske busser og lastebiler.

Dette er første steg for å bygge batterimoduler som passer inn i Webasto sitt standardsystem for kommersielle kjøretøyer. Disse skal i første omgang benyttes på det kinesiske markedet.

Samtidig så gjør Webasto det samme i Europa. Her benyttes battericeller fra Samsung SDI. Disse benyttes i dag i større kjøretøyer, som busser og lastebiler. Webasto viser til deres unike og fleksible løsninger ved å benytte batterimoduler som passer deres standardsystem.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.