Vy kjøper svenske Flygbussarna

Vygruppen kjøper Flygbussarna i Sverige av Transdev og befester sin posisjon som ledende innenfor persontransport i Norden.

– Med dette kjøpet styrkes Vy buss sin posisjon i Sverige ytterligere og Vy befester sin posisjon som ledende innenfor persontransport i Norden, sier Geir Isaksen, konsernsjef i Vy.

Flygbussarna omsetter for nær en halv milliard kroner årlig og kjører i dag til og fra syv flyplasser i Sverige.

Sveriges største kommersielle busselskap

Flygbussarna blir en del av Vy buss sin kommersielle bussvirksomhet i Sverige, som heretter vil tilby både komfortreiser, ekspressreiser og flybussreiser.

– Kjøpet av Flygbussarna innebærer at vi styrker dagens kommersielle bussvirksomhet ved å også kjøre til og fra flyplassene. Med dette blir vi det klart største kommersielle busselskapet i Sverige, og vi gleder oss til at enda flere kan reise miljøvennlig, komfortabelt og rimelig med oss, sier Ole Engebret Haugen, konserndirektør Vy buss.

– Vi er svært tilfredse med å ha funnet den aller beste kjøperen av Flygbussarna, Vygruppen. Salget er i tråd med vår strategi om å konsentrere oss om vår kjernevirksomhet som er anbudsbasert kollektivtrafikk og B2B markedet, sier Thierry Mallet, styreleder og konsernsjef i Transdev Group.

Bransjens mest fornøyde kunder

– Det som forener oss og Flygbussarna, er våre fornøyde reisende. Vårt felles syn på og målrettede arbeid med å gi kundene den aller beste servicen, har gitt oss svært fornøyde kunder som velger oss igjen og igjen. Det er vi stolte av og gleder oss til å jobbe sammen om videre, sier Robert Nyberg, administrerende direktør i Vy Travel.

Omsetter for over en halv milliard kroner

Flygbussarna er ledende innenfor flyplasstransport og omsetter for nær en halv milliard kroner. Det ble gjennomført om lag fem millioner reiser med Flygbussarna i fjor.

Om Vy i Sverige

I Sverige har Vy en etablert anbudsvirksomhet for tog og buss og en kommersiell virksomhet fokusert på ekspressbusskjøring i Sør-Sverige. Vy Travel AB er den kommersielle bussvirksomheten og et datterselskap av Vy Buss AB. Under merkevarene Vy Bus4You og Vy express tilbyr Vy Travel AB reiser til over 35 destinasjoner i Sverige, Norge og Danmark med 2740 avganger i uka. Samlet har Vys bussvirksomhet i Sverige 1400 medarbeidere og omsetter for 1,4 milliarder kroner årlig. Vy Buss AB er en veletablert aktør innenfor anbudsvirksomhet i Sverige. Vys togvirksomhet driver persontransport med tog på oppdrag for fylkeseide selskap.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.