Ny VW Crafter vises på IAA

Splitterny VW Crafter blir vist frem under IAA nyttekjøretøymessen i Hannover 22. september. Denne vil også komme som minibuss. I tillegg vil MAN TGE, som er basert på samme kjøretøy ha verdenspremiere.

I mange år har VW hatt et tett samarbeid med Mercedes-Benz når det gjelder deres Crafter-modell. Men nå er dette slutt. De slipper nå sin helt egne lette laste- og varebil, samt minibuss.

En helt ny fabrikk er bygget i Wrzesnia i Polen, spesielt for den nye Crafter og MAN TGE. Drivlinjen vil bli 2.0 liter TDI motor med effekt fra 102 til 177 hester. Utslippet tilfredstiller de strenge Euro 6 kravene og i følge VW har de målt ultra lave utslipp på nye Crafter.

Kunden kan velge mellom frontdrift, bakhjulsdrift eller fire-hjuls-drift (4MOTION). Alle er tilgjengelig med manuell eller automatisk girkasse. Et så bredt program har aldri før vært tilgjengelig for Crafter. Ellers finnes det meste av sikkerhetsløsninger innebygget. ESP, ACC, automatisk bremse system og LED lys.

Nye Crafter vil også komme som minibuss. Om kunden ønsker det så kan den også leveres ombygget av underleverandører.

maxresdefaultMAN sin tvillingbror/søster TGE vil også kunne leveres som minibuss, men da kun levert av udnerleverandør som bygger på varebilversjon.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.