Volvos jubileums-busschassis til Australia

Volvos busschassis nr. 200.000 fra fabrikken i Borås skal langt av sted, helt til Perth i Australia. Ikke noe kan passe bedre enn at jubileums-chassiset er nye Volvo BZL Electric.

Etter lanseringen i september har Volvo kommet godt i gang med produksjonen av BZL ved fabrikken i Borås. Ifølge Volvo Bus Australia inngår jubileums-chassiset i en stor ordre fra Public Transport Authority (PTA) i Western Australia. Avtalen ble inngått i mars 2019 og har en verdi av 549 millioner australske dollar, tilsvarende knappe 3,5 milliarder norske kroner. Leverandør er Volvo Bus Australia i samarbeid med busskarosseri-leverandøren Volgren Australia. Under denne avtalen skal det leveres 90 busser i året over en periode på fem år. Fire av chassisene er Volvo BZL Electric som skal leveres i løpet av inneværende år.

Volvos bussfabrikk i Borås ble åpnet i 1977. Siden da har det vært produsert mer enn 50 forskjellige chassismodeller ved fabrikken, blant annet populære modeller som B10M, B7R/B7RLE og B11R. Fabrikken er Volvos globale produksjonsenhet for busschassiser og er en av de første bussfabrikkene i verden som vil bli drevet med 100 prosent fornybar energi.

Volvos bussfabrikk i Borås i Sverige har produsert chassis nr. 200.000.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.